הצבעים העזים של העלים הירוקים, החריפות של הבצל, מתיקותם של הפירות, הניחוחות שעלו מנזיד העדשים, המירקם הגס של הלחם – כל אלו כמעט נשכחו מהזיכרון. במקומם אנחנו משתמשים בקמח מעובד, בצבעי מאכל ובחטיפים מתובלים, וממתיקים את מזוננו בשפע סוכר. ידע שנצבר במשך אלפי שנים מחכה שנמצא את המפתחות שזרקנו ונחפש את הניחוחות שזנחנו.
בפסח 2011 לקח על עצמו אורי מאיר-צ'יזיק, יועץ תזונה, שף טבעי והיסטוריון של האוכל באזור המזרח התיכון, אתגר - שנה שלמה שבה יאכל רק אוכל מקומי. שנה לאחר מכן פרסם את האלבום הייחודי והמרתק דברים שאוכלים מכאן, בו הוא מזמין את הקוראים למסע אל סלסלת האוכל שמניבה האדמה באזורנו. האלבום מתאר את המזונות המקוריים של הארץ, בוחן מה נהגו לאכול כאן לפני אלפי שנים ומברר כיצד הכינו את האוכל. כל הידע הנשכח הזה משתלב במארג של סיפורים מההיסטוריה של האוכל המקומי, מסורות הכנת האוכל שתועדו בספרי בישול עתיקים, רשמיהם של נוסעים שעברו כאן לפני שנים רבות, שלל מתכונים ייחודיים, והמון תמונות.