החנות פתוחה בחול המועד כרגיל: ראשון-חמישי 19:00-10:00, שישי וערב חג 16:00-10:00  

ישראל אהרוני

ישראל אהרוני (נולד ביולי 1951) הוא שף ישראלי ומחבר של עשרות ספרי בישול.

כמה עובדות ש(אולי) לא ידעתם על ישראל אהרוני:

ישראל אהרוני נולד בחיפה ב-3 ביולי 1951 בשם ישראל ארנבייב למשפחה מסורתית של עולים מבוכרה. "בגיל שש החלטתי לוותר על הדת", סיפר בראיון עיתונאי. "בהתחלה זה היה בסתר, אבל זה התגלה מהר מאוד. המשפחה שלי אמנם דתית אבל לא פנאטית. אכלו כשר, שמרו שבת והלכו לבית כנסת, אבל זו היתה הרבה יותר מסורת. היום לא נשאר בי שמץ של זה".

"בית ילדותי היה לא רחוק מנמל חיפה", כתב בספרו אהרוני: תחנות אוכל בחיי. "בצד האחד של השכונה נמצא ואדי סאליב, ומעליה ואדי ניסנאס. באופן שנראה טבעי לגמרי, חלק גדול מחברינו היו ערבים, נוצרים ומוסלמים, שהתגוררו בסביבה. הם היו באים אלינו ואנחנו היינו הולכים אליהם, אם כי תחת אזהרה חמורה ש'לא לאכול אצלם כלום'".

אהרוני גדל במשפחה ענייה, ואביו נפטר כשהיה צעיר. הוא סיים לימודי תיכון, אבל לא הצליח לעשות תעודת בגרות. לדבריו, "בימים ההם מושגים כמו הפרעת קשב ומונחים חדשים שאנחנו מכירים היום, לא היו קיימים. לא נחשבתי לתלמיד טוב. אחת הדרכים שלי להתרכז היתה לצייר. הייתי מצייר על כל שטח נייר אפשרי בשיעור. המורים מנעו את זה ממני בתוקפנות, בטענה שאני לא מקשיב כשאני מצייר, בלי שום יכולת להבין שזה בדיוק ההפך. ובכל זאת הסתדרתי בחיים גם בלי תעודת בגרות".

בשירותו הצבאי שובץ לגדוד 13 של חטיבת גולני, עבר מסלול הכשרה כלוחם, כחובש וקורס מ"כים חי"ר, ונלחם כחובש במלחמת ההתשה.

אהרוני למד במשך שנתיים אמנות באמסטרדם, שם נחשף לבישול הסיני. עם חזרתו ארצה עבד במשך שנתיים וחצי כמדריך של נוער בסיכון, ובשנת 1979 נסע ללמוד בישול סיני בטאיוואן. כאשר חזר לארץ פתח ב-1981 את מסעדתו הראשונה, מסעדת ין-ינג בשדרות רוטשילד בתל אביב. במהלך השנים הקים עוד מסעדות רבות.

ב-1984 פרסם את ספר הבישול הראשון שלו, הבישול הסיני. היה זה הספר הראשון בעברית על בישול סיני, והוא כלל גם שירים שתרגם מסינית המשורר והמתרגם דן דאור. הספר לווה בצילומים של נלי שפר. לדברי אהרוני, "הפכתי לשף סלב הראשון אחרי שהופעתי בטלוויזיה ואחרי שהוצאת מודן צילמה אותי לכריכת ספר הבישול הסיני".

מאז ועד היום פרסם אהרוני אינספור ספרי בישול עם צילומים של נלי שפר, ומאז 1989, השנה שבה הוציאו ספר בישול איטלקי עם שאול אברון, ראו אור כמה ספרים של אהרוני ושפר המתעדים מסעות אוכל בעולם. "שכרנו וילה בטוסקנה, בישלנו וצילמנו כל יום והבנו שאנחנו מחבבים את שיטת העבודה הזאת", סיפר אהרוני בראיון עיתונאי. "יש לנו זוגיות. היינו יחד בחו"ל יותר משהיינו עם נשותינו. אני מכיר את הניואנסים שלו והוא את שלי".

אהרוני שיתף פעולה בספריו גם עם שפים נוספים, בהם רפי כהן ונירה רוסו, וכמה מספריו הופיעו בשתי גרסאות, כשרה ולא כשרה. בין ספריו: אופים בבית (עם רפי כהן), ארוחות ערוכות, בישול איטלקי (עם שאול אברון), במטבח הצרפתי, דגים, הבישול הסיני של אהרוני, המטבח של כור ההיתוך, מבשלים בשר (עם שאול אברון), מנות אחרונות, סין - דרך האוכל, סנדביץ', פסטה, נודלס ומה שביניהן - אטריות על דרך המשי, בשר טחון, אהרוני פותח שולחן, אהרוני פותח שולחן 2, תפוחי אדמה (עם נירה רוסו),אהרוני מבשל 1234, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, אהרוני - תחנות אוכל בחיי (אוטוביוגרפיה קולינרית).

על כתיבת ספרי בישול אמר אהרוני: "מי שהמציאה בישראל את ספרי הבישול היתה רות סירקיס, ועד היום אנחנו חייבים לה את הפורמט של ספרי הבישול. אבל מי שהמציא את הכתיבה על אוכל, מורנו ורבנו, היה שאול אברון".

"הישראלים אוהבים מאוד ספרי בישול, ובכל שנה יוצאים המון ספרים - מתורגמים, מקוריים, פשוטים ומורכבים, ויש תחרות כמובן", אמר אהרוני בראיון עיתונאי. "גם אני קונה כפייתי. יש לי בבית ספרייה של כ-3,000 ספרי בישול, ואני משתמש אולי בחמישה אחוז מהם, אבל לא יכול להיפטר מהם".

בשנת 2020 פרסם לראשונה ספר שאינו עונה במדויק להגדרה ספר בישול, ובו הוא מגולל את סיפור חייו, מהחנות הקטנה שניהל אביו בחיפה ועד ימי התהילה כשופט ב"מאסטר שף"; מהשירות כחובש קרבי ועד שמצא את עצמו בסין, בוחר ברווזים עם גידי גוב בארבע לפנות בוקר. אהרוני - תחנות אוכל בחיי(אוטוביוגרפיה קולינרית) כולל 48 פרקים קצרים, המכונסים שתי וערב: 24 פרקים של סיפורים אישיים, שמלווים ב-24 מתכונים הרלוונטיים להם.

נוסף לקריירה שלו כשף ומחבר ספרי בישול, אהרוני הנחה וערך תוכניות טלוויזיה רבות, השתתף באחרות ולעיתים מנגן כדי. ג'יי במסיבות ובמועדונים. "אם להיות נאמנים לאמת ההיסטורית, אז הקטע של הדי. ג'יי התחיל אצלי אחרי הצבא, איפשהו בשנות השישים", סיפר. "זה היה במועדון המאה ועשרים, שהיה בזמנו הכי מפואר והכי נחשב בחיפה, שם גרתי. שנה ומשהו הייתי דיסק ג'וקי שם, הבאתי חידושים וחסכתי כסף. החיבור החדש התחיל כשאדי מאברקסס עשה חודש שבו הוא הזמין כל שבוע שף אחר לנגן. כמובן שנעניתי בשמחה. ניגנתי אז רפרטואר מהביטלס דרך לד זפלין, ג'טרו טאל, לו ריד, פי ג'יי הארווי, U2, רדיוהד וגם קצת מוזיקה אלקטרונית. ליום הולדתי ה-53 אשתי היקרה רשמה אותי לקורס די.ג'ייז במוזיקה פלוס. ארבעה חודשים, כל הטכניקה, זה היה מרתק".

באחד מאינספור ראיונותיו העיתונאיים המליץ אהרוני על הספר הכיפה של ברונלסקי מאת רוס קינג: "זה ספר מדהים בכמה רמות: סיפור מעניין, איך בנו את הכיפה של הדומו בפירנצה, והזדמנות נדירה להציץ לחיי היומיום בתקופה הזו".

ישראל אהרוני נשוי לחגית (גיגי) אהרוני, פסיכולוגית קלינית ופסיכואנליטיקאית מוערכת. לזוג שלושה ילדים ביולוגיים ובן מאומץ, יליד קונגו (השחקן מייקל קביה פורגוד אהרוני).

צילום, מותאם לפורמט ריבועי: Ilan's Photos, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

חלון הראווה

במבצע
יהיה בסדר

יהיה בסדר

98 ₪ 78 ₪
במבצע
החדר הדרומי

החדר הדרומי

92 ₪ 74 ₪
במבצע
החלום האחרון

החלום האחרון

98 ₪ 88 ₪
במבצע
נתראה באוגוסט
במבצע
שירים זה מכשפות

שירים זה מכשפות

88 ₪ 72 ₪

אפירוגון

90 ₪
במבצע

אושר

98 ₪ 88 ₪
במבצע

אלי ענבים

88 ₪ 72 ₪

A5 גיליון 17 לב Heart

100 ₪
במבצע

פרזיט

89 ₪ 72 ₪
תפריט חשבון רשימת המשאלות 0 0 ₪
למעלה